Biografie

Geboren 12-12-1990 te Groningen.

Aanvankelijk dacht Joost viool te gaan spelen, maar toen hij op zijn 11e jaar de saxofoon ontdekte, werd dit meteen zijn grote liefde. Zijn leraar en mentor was saxofonist Hans Bosch. Vanaf zijn 15e ging Joost in bigbands spelen, en dat doet hij nog steeds.
In 2019 studeerde hij af aan het Artez College te Zwolle met Rolf Delfos en Sjoerd Dijkhuis als vakdocenten. Hier heeft hij ook het componeren en arrangeren ontdekt. Hij heeft voor het Nederlands Studenten Jazz Orkest een nummer van The Blues Brothers gearrangeerd, Everybody Needs Somebody. Dit nummer werd voor het eerst live gespeeld in Simplon in Groningen voor een zeer enthousiast publiek.

Grote voorbeeld voor Joost zijn: Gordon Goodwin, Sammy Nestico, Thad Jones en Neal Hefty. Als saxofonisten Sonny Stit, Sonny Rawlins, Dextor Gordon, Hank Mobly.
Joost speelt in het Punk ’n Jazz Orchestra, de Want2Swing Bigband en in een jazz trio; daarnaast speelt hij afwisselend in andere orkesten en geeft hij les. Hij schrijft en arrangeert veel, ook in opdracht.